Gomets

Visitem una escola de primària i un institut en el que s'ha realitzat un projecte d'estalvi energètic d'èxit. El que caracteritza el projecte és que en comptes de modificar l'edifici s'ha treballat en capacitar a la gent que el fa servir.

Veure el vídeo

La biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül

Fins a quin punt una biennal d'arquitectura pot influir en la transformació de la ciutat on es celebra? Sota el títol de "Imminent commons" arrenca la primera biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül, creant un espai de reflexió i debat que va molt més enllà de les presentacions teòriques.

Veure el vídeo

Present i futur de la transició energètica

El Sr. Ferran Tarradellas (Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona), la Sra. Assumpta Farran (Directora de l'Institut Català d'Energia) i la Sra. Cristina Castells (Direcció d'energia i qualitat ambiental de l'Ajuntament de Barcelona) ens expliquen quin és l'estat actual de la transició energètica i cap on estem anant.

Veure el vídeo

Actualitat

Les Declaracions Ambientals DAPcons® s’internacionalitzen

A finals de l’any 2017, el Programa de Declaracions Ambientals de Productes de la construcció DAPconstrucción® s’ha auditat com a Programa Operador en l’associació internacional ECO Platform.

Més info +

El número de DAPcons® continua creixent

L’augment de DAPs per a productes de la construcció alineades amb la norma EN 15804 no para de créixer. A nivell mundial hi ha actualment una mica més de 5000 DAPs verificades i registrades en els diferents Programes Operadors.

Més info +

El dia mundial de l'eficiència energètica

Avui 5 de març és el dia mundial de l’eficiència energètica, per tant és el moment ideal per recordar alguns dels recursos que hem creat per a millorar l’eficiència energètica dels edificis.

Més info +

La Generalitat redueix en 3,6 milions d'euros el rebut elèctric gràcies a les noves eines de comptabilitat energètica

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) implanta un sistema d’informació i monitorització que permet l’anàlisi dels consums, el control de la facturació i l’optimització de la potència contractada en els edificis públics

Més info +

V Conferència BioEconomic® Certificació LEED®

El 23 de febrer es celebrarà la conferència amb la temàtica de "Turisme, Rehabilitació, Construcció i Mobilitat sostenible", a l'Hotel MiM Sitges.

Més info +

LAVOLA nou verificador acreditat DAPcons®

Els verificadors de Lavola que han estat acreditats són la Cristina Gazulla, Marta Albet, Gabriel Anibal i Ignasi Ballús.

Més info +