Tècniques alternatives d’obtenció d’aigua (II)

En el capítol anterior vam veure algunes tècniques que utilitzaven els àrabs per a obtenir aigua en zones on escassejava. En aquest capítol veurem aplicacions més properes, tant en l’espai com en el temps.

El Park Güell de Barcelona es va dissenyar amb l’objectiu d’aprofitar al màxim l’aigua de la pluja amb l’objectiu de convertir el que s’anomenava la “Muntanya Pelada” en una zona plena de vegetació. Per altra banda Terrassa disposa d’un enginyós sistema per aprofitar les aigües del nivell freàtic sense la necessitat d’utilitzar bombes per a la seva extracció. Els dos sistemes segueixen funcionant avui en dia, encara que sigui parcialment, el que demostra la seva utilitat i vigència.

La realització de la part del vídeo dedicada al Park Güell no hauria estat possible sense les sempre inspirades explicacions del Dr. Albert Cuchí i la recerca del Dr. Claudio da Silva. La part del vídeo dedicada a Terrassa s’ha pogut fer gràcies al traball de recerca realitzat per el Galdric Ruiz.

Continguts relacionats

Estalvi d’aigua en els edificis

En aquest capítol analitzem alguns productes que faciliten l’estalvi d’aigua en els edificis, com els inodors que utilitzen l’aigua del rentamans per omplir la cisterna o els urinaris que funcionen sense aigua.

Veure el vídeo

Criteris de sostenibilitat per a dissenyar una cuina

Si en fase de disseny es pensa la cuina des de la perspectiva ambiental, aconseguirem reduir l’impacte de les accions dels usuaris. En aquest vídeo mostrem alguns consells bàsics que ens permetran fer cuines més sostenibles, des de l’elecció de materials de revestiment fins a la distribució d’electrodomèstics.

Veure el vídeo

Tècniques alternatives d’obtenció d’aigua (I)

En aquesta ocasió analitzarem sistemes d’obtenció d’aigua que es van desenvolupar molts segles enrere, en zones semidesèrtiques. Utilitzar aquests sistemes, en teoria, permetria reduir la necessitat de grans infraestructures vinculades a l’aigua, com els transvassaments o les dessalinitzadores.

Veure el vídeo